A Pinterest a XI. század virtuális “kockás füzete”, amilyenbe régen a kamaszok ragasztgatták az újságkivágásokat zenekarokról, színészekről, sportolókról, vagy épp az aktuális divatról. Sok lány, aki már kiskora óta a tökéletes esküvőről álmodozott, ezzel kapcsolatban bővítgette, csinosítgatta az esküvői albumát menyasszonyi ruhákról, frizurákról, dekorációkról, virágcsokrokról stb.

Korábban inkább gyerekek hobbijaként gondoltak legtöbben az ilyesfajta elfoglaltságokra, de manapság már mindenki számára elérhető, és egyáltalán nem “ciki” 🙂 Ingyenességének köszönhetően a család összes tagja létrehozhatja a maga albumait (a Pinterest-en táblának hívják), a kisfiú focisták képeit, a kamaszlány divattippeket, az apuka autókról és motorokról szóló cikkeket, az anyuka lakberendezési ötleteket, a nagymama recepteket, a nagypapa pedig régi fényképeket gyűjtögethet azokból a “régi szép időkből” 🙂 Persze ezek csak sztereotípiák, a Pinterest-ben éppen az a jó, hogy bárki bármivel kapcsolatban keresgélhet és gyűjtögethet (kivéve személyiségi jogokat sértő, ill. obszcén tartalmak stb.).

Létrehozhatunk privát táblákat is, amelyeket csak mi látunk, illetve azok, akiknek engedélyt adunk hozzá, de a Pinterest zsenialitása abban rejlik, hogy ha beírsz egy szót a keresőjébe, akkor a világ bármely tájáról regisztrált felhasználók összes albumában zajlik a keresés, és sokkal könnyebben rábukkanhatsz olyan, téged érdeklő tartalmakra, amelyekre esetleg soha nem találtál volna rá. Nagy eséllyel, ha találsz egy olyan képet ami érdekel (én pl. számtalan szuper decoupage és bútorfelújítós ötletet találtam már így 🙂 ), valószínűleg az adott felhasználónál további hasonló képeket is találsz, hiszen közös az érdeklődésetek 🙂

Lehetőség van követést beállítani bármely táblára, így minden belépéskor a főoldalon találsz egy hírfolyamot az általad követett táblákra elmentett legfrissebb “pin”-ekből.

Én lakberendezőként többek között arra használom a Pinterest-et, hogy megkönnyítsem az ügyfelekkel való közös munkát. Létrehozok egy privát táblát, melyet csak az ügyfél és én láthatunk. Erre a táblára mentek el (pin-elek, kitűzök) olyan képeket, ötleteket, melyeket hasznosnak, érdekesnek ítélek az aktuális munka szempontjából, fűzök hozzá néhány megjegyzést, hogy miért tartom jónak, az ügyfél pedig bármikor újra megnézheti, véleményezheti, hogy mi tetszik és mi nem. Továbbá ő is hozzáadhat képeket, melyekkel szemléltetni tudja számomra, hogy mik az elképzelései.

Legyen bármi az érdeklődésed tárgya, itt garantáltan találsz újdonságokat a témában! 🙂 (esküvő, divat, sport, házfelújítás, receptek, terhesség, gyereknevelés, kötés-horgolás, kertészkedés stb.)

Egyetlen hátránya, hogy FÜGGŐSÉGET OKOZ!!! 😀 Mivel úgy működik, hogy ha megnézünk egy képet, még vagy 20-30 hasonló találatot is mutat, ezért szinte képtelenség elszakadni tőle 🙂

Az alábbi két linken részletes segítséget találtok a Pinterest használatához:

Urban:Eve
Home Bazaar

Remélem, hogy hasznosnak találtátok eme szösszenetet! 🙂

Pin It on Pinterest

Shares